Lasse Schöne heeft zich terug geknokt in het elftal van Ajax en maakt zich al snel onmisbaar. Het is echter nog maar de vraag of de Deen inzetbaar is. Een voetblessure houdt hem mogelijk aan de kant tegen Celta de Vigo of Feyenoord.

Mocht Schöne inzetbaar zijn, dan denkt hij niet dat hij te aanvallend is ingesteld om ook tegen grotere tegenstanders te spelen. “Ik denk dat ik heb laten zien dat ik ook defensief kan denken”, aldus de middenvelder tegenover De Telegraaf.

“Natuurlijk snap ik dat mensen zich afvragen of een aanvallende speler als ik het in grotere wedstrijden op die positie aankan. Maar ik denk dat ik tegen Standard Luik heb laten zien van wel. Dat was ook een prima tegenstander.”

Schöne fysiek niet de sterkste

“Wij willen aanvallend voetballen en op deze manier kom ik goed tot mijn recht. Ik ben fysiek niet de sterkste en niet de snelste, maar je kunt ook je ervaring en slimmigheid gebruiken. Het gaat erom dat ik in mijn hoofd een seconde sneller ben. En tegen Nick Viergever, achter me, heb ik gezegd: ’Roep me maar terug als je vindt dat ik te ver sta’. Die samenwerking gaat prima.”

Ajax treedt aanstaande donderdag aan tegen Celta de Vigo. Er wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Estadio Municipal de Balaídos voor de groepsfase van de Europa League.

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff