Marcel Brands kan maar moeilijk leven met de handelwijze van Ajax en in het bijzonder Marc Overmars. De technisch directeur van PSV doet zijn beklag over gang van zaken tegenover De Telegraaf.

“Het kan een keer gebeuren dat je allebei dezelfde speler wil”, aldus Brands tegenover De Telegraaf. “Maar het is nu al meerdere keren voorgekomen, zeker een keer of vier, vijf, dat vlak voordat een speler bij ons tekent Overmars namens Ajax naar die speler of naar zijn zaakwaarnemer belt. Ik weet niet waarom ze dat doen. Dat moet je Ajax vragen, maar het is niet mijn stijl. Ik vind het heel vreemd. Ik heb me toch ook niet ineens voor Ziyech gemeld, omdat Ajax ermee bezig was.”

Ajax hengelde naar De Jong en Ramselaar

Brands refereert naar het feit dat Overmars heeft geprobeerd contact op te nemen met Luuk de Jong en Bart Ramselaar toen zij op het punt stonden een contract te tekenen bij PSV. Volgens Voetbal Inside zouden Brands en Overmars elkaar inmiddels gesproken hebben en de strijdbijl hebben begraven.

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff