Er is bijna geen speler bij Ajax zo vaak afgeschreven als Lasse Schöne. Maar ook dit seizoen weet de Deense middenvelder zich weer terug te knokken in de basis bij Ajax. De 30-jarige routinier laat zowel Bazoer, Riedewald als Gudelj achter zich in de pikorde.

Schöne vult de nummer zes positie op een andere manier in dan een traditionele middenvelder. “We zetten hem er niet neer om honderd ballen af te pakken en de ‘tien’ van de tegenstander uit te schakelen”, zo laat Peter Bosz weten aan Ajax TV. “Zijn meerwaarde zit in het voetballende en dat doet hij ook, dat is mooi om te zien.”

Schöne is de voetballer in ons elftal

“Hij speelt als controlerende middenvelder die positioneel goed staat en moet echt een meerwaarde zijn in balbezit. Hij moet in de eerste fase van de opbouw het eerste aanspeelpunt van het elftal zijn. En daarnaast is het natuurlijk een jongen met een uitstekende trap, dus hij kan ook nog een paar stations verder kijken. Het is de voetballer in ons elftal.”

Ook zondag tegen ADO Den Haag liet Lasse Schöne zich weer van zijn beste kant zien door een beeldschone assist af te leveren op Davy Klaassen.

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff