Feyenoord – Ajax krijgt mogelijk een vervelend staartje voor aanvaller Michiel Kramer. De aanklager betaald voetbal start mogelijk een onderzoek na aanleiding van een actie van de aanvaller bij de 1-1 van Dirk Kuijt.

Direct na de gelijkmaker van Feyenoord stormt Kramer naar het doel van Ajax om de bal op te pakken. Op het moment dat de spits voorbij Andre Onana loopt laat hij zijn been hangen waardoor hij het hoofd van de doelman raakt. Onana reageerde niet op de provocatie, maar dat weerhoud de aanklager betaald voetbal niet tegen om de beelden te bestuderen.

Er zit frustratie bij Kramer

Oud Jong Ajax trainer Alfonds Groenendijk neemt de aanvaller van Feyenoord enigszins in bescherming. “Je bent gewoon heel even van de wereld als je als ploeg een belangrijke goal maakt”, zo verklaart hij tegenover NPO Radio 1. “Er zit op dat moment frustratie in die jongen. Maar baldadigheid zit ook in zijn karakter

Kramer kwam al vaker negatief in het nieuws vanwege onbezonnen reacties in het veld. “Hij kent momenten van kortsluiting en dan gaat hij over de grens en komt hij in de problemen. Als Kramer dit niet leert beheersen, blijft hij in de problemen komen. Dat is voer voor psychologen.”

 

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff