Het lijkt dit jaar het jaar van Kasper Dolberg te worden. De Deense spits maakte zijn debuut onder Peter Bosz en greep direct zijn kans. De 19-jarige spits scoort goals, voetbalt mee en ontwikkelt zich sterk.

Het was een grote verandering, van Denemarken naar Amsterdam. Toch had Dolberg niet lang nodig om zich aan te passen. “De mensen waren hartelijk, mijn trainer Gery Vink ging heel fijn met me om, en ik kreeg al snel het gevoel dat ik bij Ajax een mooie tijd tegemoet zou gaan”

Gery Vink kan zich zijn eerste ontmoeting met Dolberg nog goed herinneren. “Ik wist niet wat ik zag”, aldus Vink tegenover Voetbal International. “Ik weet nog dat ik na de training tegen Marc Overmars zei: ‘Direct halen. Een betere dan deze jongen ga je onmogelijk vinden.’ Overmars deelde die mening, maar had met de nodige weerstand te maken. Gelukkig ging het door.”

Dolberg is de nieuwe Zlatan

De verwachtingen zijn hooggespannen in Amsterdam. Gery Vink durft de vergelijking te maken met een andere succesvolle Scandinavische spits. “Voetballend is zijn potentie enorm. Ik heb al zo vaak gedacht: dit is de nieuwe Zlatan Ibrahimovic. We hebben hem binnen bij Ajax.”

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff