Ajax speelt donderdagavond om 19.00 uur tegen het Spaanse Celta de Vigo. Het is voor Ajax alweer de derde groepswedstrijd in de Europa League. Peter Bosz blikt alvast vooruit op het duel.

“Als we morgen winnen zijn we een heel eind op de goede weg”, aldus Bosz bij de persconferentie. “Zoals als vooraf al gedacht is Celta onze voornaamste concurrent, maar uiteindelijk gaan er natuurlijk twee ploegen uit onze groep door.”

Celta spaart spelers, Ajax niet

Voor zowel Ajax als Celta de Vigo staat er een enorme kraker op het programma dit weekend. Ajax gaat op bezoek bij koploper Feyenoord, terwijl Celta de derby van Galicië speelt tegen Deportivo La Coruña. Celta trainer Eduardo Berizzo heeft al aangekondigd vijf spelers rust te geven tegen Ajax.

Bosz zal zijn sleutelspelers tegen Celta de Vigo niet sparen. “Nee, ik denk daar anders over. Ik wil altijd de beste spelers opstellen. De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste, die moeten we proberen te winnen. Kortom; eerst Celta, daarna richten we ons pas op Feyenoord.”

“Of het een voordeel is dat Celta niet in de sterkste opstelling aantreedt? Tja, wat wil je dat ik daar over zeg? Misschien dat andere spelers nu hun kans grijpen. Bovendien bestaan selecties, zeker in een sterke competitie als Spanje, altijd uit meer dan elf goede spelers. We zullen het zien.”

Vervanger van Lasse Schöne

Lasse Schöne en Kenny Tete zullen het duel in Spanje aan zich voorbij moeten laten gaan. Beiden spelers kampen met een blessure. Jaïro Riedewald lijkt de beoogde vervanger van Schöne, Bosz wilde dat echter nog niet bevestigen. “Dat ga ik na de training eerst nog met de andere trainers bespreken. Vervolgens hakken we de knoop door en vertellen we het aan de spelers.

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff