Jong Ajax rekende maandagavond eenvoudig af met De Graafschap (4-2). Dankzij zijn flitsende spel was Abdelhak Nouri wederom de uitblinker aan de Amsterdamse zijde. De 19-jarige middenvelder hoopt stiekem op een kans in de Eredivisie.

“Ik streef ernaar om in de Eredivisie te spelen, om daar dit voetbal ook te laten zien. Ik wil kijken of ik dat aankan. Ik wacht eigenlijk op een kans”, aldus Nouri tegenover FOX Sports. “Tot nu toe is dat niet gebeurd, dus ik moet zorgen dat ik het bij Jong Ajax blijf doen.”

De middenvelder lijkt de Jupiler League inmiddels te zijn ontgroeid, maar een verhuur lijkt volgens Nouri zelf niet tot de mogelijkheden te behoren. “De bedoeling was en is nog steeds om in de Arena te gaan voetballen. Als ik ergens anders ga voetballen is dat met Ajax.”

Moordende concurrentie

Nouri zal er nog flinke kluif aan hebben om door te breken in het eerste elftal van Ajax. De concurrentie is momenteel moordend op het middenveld van Ajax. Het jonge talent zal dan o.a. de concurrentie aan moeten gaan Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en aanvoerder Davy Klaassen.

Nouri beste speler Jupiler League

De 19-jarige middenvelder mocht de Bronzen Stier, een prijs voor de beste speler uit de eerste periode, ontvangen uit de handen van ‘grote broer’ Hakim Ziyech. “Geweldig. Hij is iemand tegen wie ik echt opkijk. Ik ben er echt blij mee, het is een beloning. Ik hoop dat ik ‘m ook een keer mag uitreiken.”

Hoofdredacteur Ajax Unlimited en Apple freak. Eerste Ajax wedstrijd: Vitesse - Ajax (1-3) op 27 januari 1991. Mooiste herinnering: het puntertje van Kluivert. #TeamCruijff